home | projecten | workshops | agenda | blog | over ons        ENGLISH > 

 
Genetic Choir
 
improvisatie en zwerm intelligentie

Welkom op onze website. Kijk gerust verder...
 


Het Genetic Choir is een hybride zwerm improvisatiezangers.

We zijn zowel een professioneel ensemble als een gemeenschap voor training en ontwikkeling van vocale improvisatie.

We zijn obsessief geïnteresseerd in alle denkbare geluiden en hoe daaruit muziek kan ontstaan. We geloven dat improvisatie en zwermprincipes relevante maatschappelijke vaardigheden zijn om betekenisvol samen te leven in de 21e eeuw.

Daarom initiëren we allerlei projecten, van het oogsten van stationsgeluiden voor vocale concerten, het verkennen van de stem als middel om het onzichtbare aan te raken tot het gebruik van improvisatie voor betekenisvol contact in de zorg.

We werken vaak samen met andere kunstenaars en plaatsen instant compositie midden in de samenleving. Zie onze projecten pagina voor een impressie van dit alles. Neem contact op als je dezelfde interesses hebt en je bijvoorbeeld wilt aansluiten bij de artiesten die zich jaarlijks rond het WhatIIIF? festival verzamelen. Of word gewoon lid van onze nieuwsbrief of blog om ons nieuws te ontvangen.

Last not least kun je je - ongeacht je achtergrond of ervaring - aansluiten bij de trainingsgemeenschap van het Genetic Choir door een workshop te doen.
Première BEYOND WORDS
Documentaire over met improvisatie contact maken met ouderen in de laatste fase van dementie
Kim Brand (1987) maakte een intrigerende film over ons project Stem&Luister. Op 16 juni ging de de korte bioscoopfilm in première op het SheffieldDocFest.

Persreactie: "Kim Brand's camera blijft bij handen die het tempo van een melodie vasthouden, bij een kus die tussen twee generaties wordt uitgewisseld. Deze momenten overstijgen het verstrijken van de tijd en laten zien dat er naast taal een veelheid aan manieren bestaat om te communiceren, verbinding te maken en te geven."

Stem&Luister is een participatief project, gericht op betekenisvol contact maken via de stem met mensen die niet (langer) kunnen communiceren met taal. We luisteren, improviseren met liedjes en geluiden en zijn speels en empathisch aanwezig. Lees meer over het project en download ons gratis e-book hier.

MEEZINGEN?
Ben je geïnteresseerd om Stem&Luister zanger te worden? Ga naar onze vrijwilligerspagina en meld je aan voor een gratis kennismakingsworkshop!

lees meer
'Ik kende jullie techniek, muziek, stemmen helemaal niet. Het was een fantastische, wonderbaarlijke ervaring. Ik was echt geraakt. Het eerste deel heeft me tot huilen gebracht, ik moest mijn best doen om stil te blijven.'
audience feedback via questionnaire after the premiere of (Non)Corpus: God


'Wow... Over muziek moet je misschien helemaal niet praten, ik voel de trilling in mijn hart!'
journalist Naeeda Aurangzeb - after listening to a live performed fragment of (Non)Corpus: God, in the mobile studio of NOS Radio 1


LOOP-COPY-MUTATE: BALL GAMES
NOVEMBER MUSIC 2019

In het project Loop-Copy-Mutate duelleert het Genetic Choir met alledaagse stadsklanken en betrekt het publiek in het selecteren en muteren van de geluiden. In 2017 transformeerde het zangers ensemble al de geluiden van het Centraal Station van Amsterdam tot geheel onverwachte instant composities.

Voor November Music ontwikkelde het Genetic Choir in 2019 een nieuwe invalshoek voor Loop-Copy-Mutate: basketbal.

lees meerAn expandable networked universe for the art of improvisation

An Expandable Networked Universe for the Art of Improvisation
As founding partner of WhatIIIF? and together with an alliance of 100+ artists and organisation from across Europe, the Genetic Choir is involved to find funds and develop in collaboration an interdisciplinary online hub for improvisation knowledge.

Read here more about it and find here the list of artists and organisations from 21+ countries who have already gathered behind this proposal.

lees meer
'Wat ik het mooiste vond vanavond, dat was het Genetisch Koor. Sommige geluiden... Ik moest er soms verschrikkelijk om lachen, maar het deed je ook wel wat. Ik kreeg ontzettende zin om te vliegen!'
Midas Dekkers, biologist/writer, on hearing Genetic Choir's Insect Concert