home | blog | projecten | workshops | agenda | over ons | info@genetic-choir.org  
 
     ENGLISH > 

  nieuws
Genetic Choir
 
improvisatie en zwerm intelligentie

Welkom op onze website. Kijk gerust verder...
 


Het Genetic Choir is een hybride zwerm improvisatiezangers.

We zijn zowel een professioneel ensemble als een gemeenschap voor training en ontwikkeling van vocale improvisatie.

We zijn obsessief geïnteresseerd in alle denkbare geluiden en hoe daaruit muziek kan ontstaan. We geloven dat improvisatie en zwermprincipes relevante maatschappelijke vaardigheden zijn om betekenisvol samen te leven in de 21e eeuw.

Daarom initiëren we allerlei projecten, van het oogsten van stationsgeluiden voor vocale concerten, het verkennen van de stem als middel om het onzichtbare aan te raken tot het gebruik van improvisatie voor betekenisvol contact in de zorg.

We werken vaak samen met andere kunstenaars en plaatsen instant compositie midden in de samenleving. Zie onze projecten pagina voor een impressie van dit alles. Neem contact op als je dezelfde interesses hebt en je bijvoorbeeld wilt aansluiten bij de artiesten die zich jaarlijks rond het WhatIIIF? festival verzamelen. Of word gewoon lid van onze nieuwsbrief of blog om ons nieuws te ontvangen.

Last not least kun je je - ongeacht je achtergrond of ervaring - aansluiten bij de trainingsgemeenschap van het Genetic Choir door een workshop te doen.
Stem & Luister
dementie, luisteren en stem

Documentaire BEYOND WORDS in wereldpremière op 15 juni 2024!

De film over het project Stem&Luister beleeft zijn wereldpremière op het SheffieldDocFest in Engeland. Klik hier voor meer informatie.

"'Je zag dat er iets gebeurde voorbij het echt grijpbare, puur door de sfeer en de zang. De bewoner die ik anders altijd ineengedoken zie zitten richtte zich als het ware van binnenuit op, was opeens wakker en aanwezig."

Stem&Luister is een langdurig participatief project, gericht op betekenisvol contact maken via stem en luisteren, met de artistieke insteek van Genetic Choir improviseren.

We hebben er ook een boek over gemaakt! Gratis te downloaden hier.

Ben je geïnteresseerd om met stem en klank contact te maken met mensen in de langdurige zorg? Ga naar onze vrijwilligerspagina en kom naar een gratis kennismakingsworkshop!

lees meer
'Wow... Over muziek moet je misschien helemaal niet praten, ik voel de trilling in mijn hart!'
journalist Naeeda Aurangzeb - after listening to a live performed fragment of (Non)Corpus: God, in the mobile studio of NOS Radio 1


'Ik kende jullie techniek, muziek, stemmen helemaal niet. Het was een fantastische, wonderbaarlijke ervaring. Ik was echt geraakt. Het eerste deel heeft me tot huilen gebracht, ik moest mijn best doen om stil te blijven.'
audience feedback via questionnaire after the premiere of (Non)Corpus: God


LOOP-COPY-MUTATE: BALL GAMES
NOVEMBER MUSIC 2019

In het project Loop-Copy-Mutate duelleert het Genetic Choir met alledaagse stadsklanken en betrekt het publiek in het selecteren en muteren van de geluiden. In 2017 transformeerde het zangers ensemble al de geluiden van het Centraal Station van Amsterdam tot geheel onverwachte instant composities.

Voor November Music ontwikkelde het Genetic Choir in 2019 een nieuwe invalshoek voor Loop-Copy-Mutate: basketbal.

lees meer
'Based on the principles of copying, mutation and intuitive choice, the idea is to become, as singers, agents of musical and emotional information that you receive and pass on'
THOMAS JOHANNSEN - GENETIC CHOIR

An expandable networked universe for the art of improvisation

An Expandable Networked Universe for the Art of Improvisation
As founding partner of WhatIIIF? and together with an alliance of 100+ artists and organisation from across Europe, the Genetic Choir is involved to find funds and develop in collaboration an interdisciplinary online hub for improvisation knowledge.

Read here more about it and find here the list of artists and organisations from 21+ countries who have already gathered behind this proposal.

lees meer
'Wat ik het mooiste vond vanavond, dat was het Genetisch Koor. Sommige geluiden... Ik moest er soms verschrikkelijk om lachen, maar het deed je ook wel wat. Ik kreeg ontzettende zin om te vliegen!'
Midas Dekkers, biologist/writer, on hearing Genetic Choir's Insect Concert